Tags

, , , , ,


Acum cateva seri rasfoiam o revista sa vad ce mai zice la gazeta ca se poarta in materie de moda, machiaje si coafuri. Mi-a atras atentia un articol despre cum sa alegem fondul de ten, si pentru ca tot era al meu pe terminate, m-am gandit sa citesc ca poate aflu ceva nou. Si intr-adevar am aflat.

Iata ce scrie minunata revista despre alegerea fondului de ten:   “Cand testezi un fond de ten in magazin, alege din ochi trei produse cate iti dau impresia ca ar fi potrivite pentru tine si traseaza cu degetul trei dungi pe pielea curata, in zona maxilarului. Apoi iesi afara din magazin si compara nuantele privindu-le cu ajutorul unei oglinzi de mana la lumina naturale. Vei recunoaste culoarea potrivita imediat deoarece iti va da impresia ca se topeste in piele. Iar daca nu te poti hotari intre cele doua tonalitati, alege-o pe cea mai inchisa, pentru ca nuanta se mai deschide un pic atunci cand iti aplici crema de zi, o baza de machiaj, sau daca folosesti un praf de pudra iluminatoare”.


Imaginatia mea a inceput sa zburde, si imi inchipuiam cum ma duc la magazinul de cosmetice din Mall, aleg trei borcane de fond de ten de culori apropiate, trag trei dungi pe fata ca Rambo inainte de lupta, si alerg repede pana in fata Mall-ului, unde scot oglinda din geanta si incep sa ma examinez atent sa observ care din cele 3 nuante mi se potriveste. As putea adauga aici ca poate un feedback din partea trecatorilor este binevenit, ca un fel de sondaj de opinie : “Nene, nu va suparati, care din astea trei dungi e mai aproape de culoarea mea ?”. Aici sfatul revistei se opreste. Dar ma intreb ce faci pe urma, cum mai identifici borcanul fermecat din care a iesit vopseaua potrivita pentru tenul tau ? Sau inainte sa iesi rogi vanzatoarea sa marcheze cu un pix in dreptul fiecarei dungi si numarul nuantei ?

Acum sa facem un calcul simplu. Cam cate femei se duc intr-un magazin mare de cosmetice sa cumpere fond de ten in fiecare zi. Va dati seama cum ar trebui sa arate intrarea intr-un astfel de magazin ? Pentru simplificarea lucrurilor, propun sa facem o petitie prin care sa cerem magazinelor care vand cosmetice sa isi faca cate o taraba in fata magazinului, unde sa vanda doar fond de ten. Ca un fel de cabina de proba. Suna tentant, nu-i asa?

Va urez sa faceti alegeri inspirate!

Advertisements