Tags


Dacă ar fi să mă gândesc la câteva piese vestimentare pe care le am de câţiva ani în garderobă, şi le reînnoiesc cu sfinţenie atunci când simt că sunt pe cale să cedeze nervos repetatelor purtări, cămaşa albă ar fi cu siguranţă pe primul loc.

Fiecare sezon a ajustat uşor imaginea cămăşii albe: măneci bufante, gulere ascuţite, jabouri, fără ca aceasta să dispară complet din peisaj. Mereu reinventată, mereu actualizată, dar niciodată detronată.

Motivul este simplu: versatilitatea.

Puțină istorie….

Cămășa albă clasică a intrat in garderoba femină,  în anii 1920, când femeile au început să lucreze. Coco Chanel a șocat lumea modei renunțând la corset în favoarea unei cămăși albe largi.

În anii 1950, Audrey Hepburn a purtat o camşă albă, cu gulerul ridicat și mânecile răsucite, în filmul Vacanță la Roma, transformând cămașa albă într-un simbol al feminității, dincolo de granițele timpului.


Mai târziu, în anii 70, Marlene Dietrich și Katharine Hepburn au fost văzute purtând cămăși masculine, adoptând un  stil androgin. Anii 80 au pus și mai mult în evidența o varietate de cămăși albe feminine, începând cu colecția inspirată de pirați a lui Vivienne Westood și până la cămașa-bluză purtată de Kim Basinger în 9 săptămâni și jumătate. Un look foarte feminin și stilat este cel al Umei Turman în Pulp Fiction, care poartă o cămașa albă simplă, pantaloni țigaretă și balerini.

Janie Lanz- Bergin, descrie cămașa albă că fiind : « echivalentul din garderobă a unui perete alb proaspăt pictat. Ca un fundal curat, luminos care poate fi accesorizat cu orice vă puteți imagina. »
Cămașa albă poate fi purtată în nenumărate combinații, cu rochii, fuste din denim, fuste creion, fuste lărgi, pantaloni sau jeanși. E suficient să întoarcem mânecile și să ridicăm gulerul pentru a obține un look relaxat.
Știu capentru majoritatea dintre voi, cămașa albă este ceva de purtat la birou sau la școală, dar vreau să va arăt că are mult potențial. Mi-am propus că în zilele care urmează să va arăt câteva din combinațiile mele preferate.

Vă urez să faceţi alegeri inspirate!

Advertisements