Tags

, , , ,


Mereu mi-am dorit să arăt că o diva în avion, din momentul în care mă urc pe scară avionului și până ajung la hotel.

Realitatea din păcate este puțin diferită. În primul rând pentru că la punctul de control, trebuie să să îmi scot cureaua, brățările, clamele, colierul și alte zăngănele care fac să bipăie porțile de control. Rezultatul, seamănă în unele cazuri cu poza de mai jos.

Așa că am renunțat la visele de diva, și mi-am dorit să arăt măcar decent și să evit situații penibilo-caraghioase. Mi-am făcut temele, citind site-uri și blog-uri, și am ajuns la câteva concluzii:

În primul rând, iarna evit cizmele cu toc, foarte strâmte, greu de încălțat și la fel de greu de dat jos. Asta pentru că în mare parte a cazurilor, controlorii de bagaje sunt foarte curioși cu privire la culoarea şosetelor pasagerilor, și trebuie să te descalți. Mereu mi-am imaginat că pun pariuri între ei legate de culorile șosetelor și la sfârșitul zilei se distrează copios pe tema asta. Mai sunt și cazuri în care terminalul este în celalat capăt al aeroportului, și nu este foarte placut să traversezi tot aeroportul pe tocuri.

E foarte important că ținuta să fie comodă, lejera, pe timpul zborului. Dar lejer nu înseamnă trening și adidași de alergare. Nu îi înțeleg pe cei care vor să se îmbrace în vacanță de parcă ar pleca la maraton sau cel puțin la o alergare în jurul blocului.

O pereche de pantaloni din bumbac sau denim, sau chiar o pereche de colanți, un tricou și o jachetă sunt la fel de comozi și mult mai trendy.

Pe timpul verii o rochie lungă și un cardigan moale, o pereche de balerini și o eșarfa sunt mai mult decât minunate. Diferențe de temperatură între aeroport și căldura de afară pot fi semnificative, așa că îmi iau de fiecare data un cardigan sau o eșarfa cu care să îmi acopăr umerii în timpul zborului.

Întotdeauna îmi aleg o geantă încăpătoare, în care să am loc pentru: pașaportul, bilețele de avion, o carte, ochelarii de soare, câteva șervețele umede, un pieptene și câteva cosmetice, sub condiția să fie sub 100 ml fiecare flacon.

Mai jos, am făcut o selecție cu câteva link-uri pe care le-am găsit foarte interesante, și care cu siguranță o să va fie de ajutor:

1. Travel chic – the lady versus the tramp

2. Wendy is always fashionable, and it’s no wonder she is still fashionable up in the air

3. How to Dress for Airplane Travel – very good tips

Astept comentariile si parerile voastre! Vacante si calatorii placute!

Advertisements