Tags

, , , , , , ,


București – Volos

Am plecat din București la 7.45 dimineață, mult mai matinali decât într-o zi în care am fi mers la birou. Hărțile, traseul și informații despre drum erau atent pregătite de căpitanul călătoriei, cu câteva zile înainte. Eu am primit rol de copilot, responsabil cu șandvișurile, muzica și sticlele de apa.

Am ajuns seară în Volos, după un drum de aproape 13 ore, din care jumatae de oră am stat la vamă între Bulgaria și Grecia pentru că erau multe mașini și jumătate de oră am făcut pauză să mâncăm.

E bine de știut că în Grecia este interzisă deținerea aparatelor de detectare radar, amendă fiind de aproximativ 2000 euro. Dacă vi se face foame pe drum, opriți în Bulgaria să mâncați, după ce am intrat în Grecia am mers destul de mult până am găsit un fast food într-o benzinărie pe autostradă.

Volos – Skiathos

Dimineață la oră 7 ne-am urcat pe feribotul care urmă să ne aducă pe insulă Skiatos. Am avut inspirația să alegem un hotel care era chiar în port, și am făcut 10 minute din recepție până la feribot. Drumul cu feribotul a durat două ore, timp în care am citit și am motatit pe canapelele moi. Când cumperi biletul pentru feribot, poți alege dacă vrei loc pe punte sau înăuntru. Nu este nici o diferență de preț, dar cea de confort este semnificativă. În timp ce pe punte stai în soare sau în curentul care se face de la viteză, pe scaune din plastic rigide, salonul din interior are canapele moi, și aer condiționat.

După două ore am ajuns în Skiathos, într-un port drăguț și vesel, în care toată lumea aștepta sosirea feribotului. Abia când am debarcat am văzut cât de mare este feribotul (în Volos ajunsesem cu câteva minute înainte de plecare), și cum din burtă lui încep să se reverse pe insulă, într-o gălăgie și un iureș nebun: oameni, bagaje, scutere și mașini. Poliția locală este deja pe poziții și dirijează circulația pentru a aglomerarea zonei și blocajele de circulație. Și ce polițiști….

Insulă – atât cât am reușit să vedem pe drumul până la hotel, este absolut superbă, un mic paradis în mijlocul mării, cu drumuri înguste și abrupte, împodobite de leandri și pini, pe marginea căruia, la fiecare cotitura a drumului, răsar plaje și stânci spectaculoase.

Hotelul este cochet și foarte intim, dispus în terasă pe un deal, pe care alternează cele trei clădiri cu camere, piscină, grădini și alei. Până ne-au pregătit cameră, am avut timp să explorăm puțin zonă și să ne bucurăm de piscină.

Trezitul de dimineață, drumul, soarele, piscină ne-au făcut o poftă de mâncare incredibilă și la prânz am alergat spre una din tavernele aflate în apropiere. Ce îmi place cel mai mult în Grecia este faptul că fiecare loc, oricât de mic este atent îngrijit și aranjat de proprietar, de parcă fiecare ar avea un talent înăscut de a face locurile să arate bine și oamenii să se simtă și mai bine. Nu știu dacă e știință sau artă, dar este incredibil cum reușesc să facă o terasă mică, cu câteva meșe, să arate fantastic de drăguț doar cu câteva fețe de masă în pătrate alb cu albastru, câteva scoici și flori. Pot să va spun că am trădat fără să stau pe gânduri tot efortul de la sală din ultimele săptămâni cu o musaca delicioasă, care se topea în gură la fiecare înghițitură.

După-amiază am plecat cu autobuzul în Skiathos, de unde am închiriat ATV că să avem libertate de mișcare și să putem explora insulă în voie. Apoi am început să explorăm plajele, dornici să facem baie.

Spre bucuria noastră, plajele de aici sunt plaje cu nisip, și după dezamăgirea avuta în Croația anul trecut vis-a-vis de plaje, am răsuflat ușurați. Apa este incredibil de curată și clară, încât se poate vedea funcul mării chiar și după ce ajungi la adânci mai mari.

Am încheiat ziua cu o plimbare în Skiathos, unde probabil că o să ne întoarcem aproape în fiecare seară, pentru că sunt multe locuri de explorat.

Citeşte continuarea

Vă mulţumesc că aţi citit acest articol. Dacă vă place, vă aştept comentariile aici sau pe pagina de facebook.

Pentru detalii legate de vacanţe şi excursii in Skiathos şi nu numai, contactaţi DCS Travel.

Advertisements