Tags

, , , ,


Am plecat cu părere de rău din Skiatos, părere de rău că nu am stat mai mult. Am luat feribotul și ne-am intros în Volos. Ne-am recuperat mașina, și am plecat spre Salonic, unde urma să mai stăm două zile.

După liniștea și calmul din insulă, am ajuns în aglomerația din Salonic, în iureșul nebun de mașini, scutere și mii de turiști. Spre bucuria mea, hotelul era pe strada Tsimsiki, una din pricipalele străzi cu magazine din zona portului. În plin sezon de reduceri, în care magazinele sunt deschise până la oră noua seara, va puteți da seama ce am făcut în primele ore după ce am ajuns. Mi-am permis să pierd timpul hoinărind prin magazine, pentru că mai vizitasem Salonicul cu alte ocazii. Un amestec de branduri internaționale foarte cunoscute și mărci locale, e imposibil să nu găsești ceea ce îți dorești. Față de binecunoscutele mărci de retail care se găsesc și la noi: Zara, Berska, Pull&Bear, Masimo Dutti, H&M, Accesorize, Oysho, am găsit și câteva magazine de lenjerie intimă : Intimissimi, Calzedonia, Etam (în România au închis magazinele).

Din păcate, era foarte cald, iar umiditatea foarte ridicată făcea aerul să fie irespirabil. Doar pe malul mării, briza răcorea ușor, făcând mult mai plăcută atmosfera.

Deși era o zi de vineri, magazinele și stradă erau pline de oameni, nu știu cine și când muncește în Grecia, dar părea o zi de week-end.

Pe malul mării, terasele stau aliniate cu mesutele orientate spre mare. În Salonic poți foarte bine să îți petreci o zi întreagă stând la terase la o cafea, fie cu o carte în mână, fie să privești trecătorii și marea.

In ciuda aglomeraţiei şi a căldurii, Salonic este unul din cele mai interesante oraşe din Grecia, la care mă gândesc mereu cu plăcere.

Advertisements