Tags

, , , ,


Mereu m-am intrebat cum o fi fost sa fii boier, ce fel de viata aveau domnitele de la curtea boiereasca, in fosnet de matase si tafta, inconjurate de lucruri fine si atent mestesugite. Am avut de curand ocazia sa petrec un week-end intr-un decor de poveste si sa fiu tratata boiereste.

La Maldarasti, langa Horezu, se afla conacul lui Maldar, un fost conac boieresc transformat in pensiune. Construit in stil brancovenesc, decorat cu mobilier autentic, infrumusetat cu covoare si tesaturi traditionale, lazi de zestre si obiecte de decor romanesti.

Acum conacul este o pensiune moderna, in care fiecare element a fost atent ales si amplasat, fara sa stirbeasca farmecul de poveste al conacului.

E deajuns sa te plimbi prin camerele conacului ca sa incepi sa te lasi invaluit de aerul de poveste, caci fiecare camera « deapana istorii cu domnite si viteji », asa cum povestesc gazdele.

Am avut sansa sa ne bucuram de o zi insorite de inceput de toamna, in care soarele scalda in lumina cerdacul alb din curte. Un peisaj cu adevarat idilic, perfect pentru o escapada de week-end, un loc minunat in care sa te relaxezi.

Weekend placut!

Advertisements