Tags

, , , , ,


3 ianuarie 2013

Am ajuns in Chang Mai la 10 dimineata, am mers sa ne cazam, sa facem un dus si toata ziua ne-am patrecut-o hoinarind prin oras. Dupa ce am facut dus, am constatat ca nu am uscator de par in camera si am sunat la receptie: “Excuse me, can you please tell me where I can find a hair dryer?” “a Crocodile?” “no, a hairdryer, for wet hair”. Asta a avea sa fie prima lectie de comunicare: foloseste cuvinte putine, si simple. Fraze scurte si la obiect.

In Chang Mai ne-am intalnit cu un prieten de-al lui Lucian, care locuieste acolo de ceva vreme, si aici a inceput initierea noastra in tainele mancarii si culturii thailandeze. Toate intrebarile si nedumeririle noastre si-au gasit raspuns, pentru ca ceea ce iti poate povesti cineva care locuieste acolo, bate orice Lonely Planet sau ghid de calatorie ai citi.

Initierea a inceput cu un shake de fructe si o masa copioasa, urmata de cate o cafea cu desene, personalizata pentru fiecare.

IMG_9987 IMG_9993

IMG_9997 IMG_9996

Dupa masa, a urmat initierea in spiritualitate, cu o vizita la doua temple absolut senzationale. Stim deja lectia “no sexy to Budha”, ne-am prins ca trebuie sa ne descaltam la intrare, acum aflam si ca nu trebuie sa tinem picioarele indreptate spre Budha. Incepem sa devenim experti in budhism. Lasand gluma, cred ca in Chang Mai am inceput sa descopar cat de placut poate fi sa intri intr-un templu si sa petreci cateva minute cu gandurile tale.

IMG_0037 IMG_0049 IMG_0051 IMG_0071Incepe sa ne placa din ce in ce mai mult Thailanda, mai ales ca maine urmeaza sa ne plimbam cu elefantii!!!

Advertisements