Tags

, , ,


Suntem de doua zile in Ubud, care a devenit instantaneu locul meu preferat din Bali. Probabil daca ne-am fi inceput calatoria aici, nu am mai fi plecat sa vedem si alte locuri.

O sa revin cu detalii despre oras, dar acum vreau sa va povestesc in cateva cuvinte si cateva poze ce am facut azi. Am fost din nou in excursie.

Prima oprire – Templul din grota elefantilor. Te-ai astepta sa afli ca a fost o poveste cu elefanti la mijloc, cand auzi acest nume, dar se pare ca nu a fost nici un elefant in Bali, inainte ca locul sa fie atat de turistic. Templul e micut, intr-o grota in forma de T, in care se gasesc cateva statui. Destul de banal. Dar parcul si peisajul din jur sunt absolut spectaculoase, pentru ca sunt foarte naturale si pastreaza,aspectul de padure tropicala.
image

image

Urmatoarea oprire a fost la un templu absolut spectaculos, situat intre plantatiile de orez. Un templu vechi, izolat, la care se ajunge doar pe jos, coborand si urcand o carare ingusta.
image

Punctul de maxim interes din excursia noastra a fost vulcanul Gunung Batur, care a erupt ultima data in 1963. Nu am fost sa il vedem de aproape, ne-am multumit cu cateva poze de la distanta.
image

Ultima oprire a fost la alte plantatii de orez, foarte frumoase si acestea, dar nu la fel de spectaculoase ca cele de la Jatiluwih.

image

image

Daca va intrebati ce fac cu atat de mult orez, poate reusiti sa gasiti raspuns dupa ce vedeti poza de mai de mai jos. Astea sunt cantitatile in care se cumpara orezul la ei. Cam la fel cum cumpara si consuma europenii cartofii.

image

Salutari din Bali!

Advertisements